Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικά με το Νηπιαγωγείο μας

 
  Με απόφαση Αριθ. Φ10/77657/Δ1 18 Μαΐου 2018 τεύχος Β’ Αριθ. Φύλλου 1774, το 1ο 2/θ Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα και το 2ο 1/θ Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα, συγχωνεύονται. Μετά από τη συγχώνευση η οργανικότητα, το όνομα καθώς και η έδρα είναι η εξής:

3/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ με έδρα ΕΓΝΑΤΙΑΣ 76

Το Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα,  με Κωδικό ΥΠΑΙΘ 9390091, ανήκει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας (Π.Ε. Πιερίας). Συστεγάζεται στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα.

Ταχ. Δ/νση: Εγνατίας 76

Ταχ. Κωδ.: 60065

☎ Τηλ.: 2352041020 Fax: 2352041020

Email: mail@nip-platam.pie.sch.gr

Το εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά από τη συγχώνευση, ανέρχεται  σε τέσσερις (4) νηπιαγωγούς:

                    2015-10-27

        Αρσενοπούλου Αικατερίνη,

        Καραβασίλη Ελένη,

        Μακρυκώστα Σοφία και

        Μητρά Λεμονιά

     Όλες είναι μόνιμοι με οργανική θέση στο Νηπιαγωγείο Πλαταμώνα. Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων μετά την απόφαση Αρ. Πρωτ.:  140510/Δ1/01-9-2016, αναμόρφωσε και αντικατέστησε τους δύο τύπους νηπιαγωγείου, κλασικό και ολοήμερο, οι οποίοι λειτουργούσαν παράλληλα, με έναν Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αναμορφώνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017.

Λειτουργία  Σχολικού Έτους 2020-2021:

Αικατερίνη Αρσενοπούλου  (Προϊσταμένη) 1ο Τμήμα Βασικού Υποχρεωτικού Προγράμματος

Λεμονιά Μητρά  2ο Τμήμα Βασικού Υποχρεωτικού Προγράμματος

Αλεξάνδρα Σταυροπούλου  Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

Για τη φετινή σχολική χρονιά η Καραβασίλη Ελένη  και η Μακρυκώστα Σοφία λόγω απόσπασης, θα διδάσκουν σε νηπιαγωγεία του Ν. Λάρισας.

                Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από εκπαιδευτικούς με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, με υψηλή αντίληψη για το λειτούργημά τους ως εκπαιδευτικοί. Το γεγονός αυτό ευνοεί τη διαθεματική προσέγγιση όλων των γνωστικών αντικειμένων, την πραγματοποίηση υποδειγματικών διδασκαλιών, την επικοινωνία και καλή συνεργασία με τα νήπια.

            Το Νηπιαγωγείο  Πλαταμώνα,  εάν και  συστεγάζεται στο  κτήριο του  Δημοτικού Σχολείου  Πλαταμώνα,  οι  αίθουσες διδασκαλίας,  δραστηριοτήτων και  εκδηλώσεων,  είναι επαρκείς  και κατάλληλοι  για τη  διδασκαλία και  τη  σχολική  ζωή  καλύπτοντας  τις ανάγκες  των  παιδιών κάθε τμήματος. 

 Αίθουσα 1ου Βασικού Υποχρεωτικού Προγράμματος

Αίθουσα 2ου Βασικού Υποχρεωτικού Προγράμματος


 
Η 1η αίθουσα χρησιμοποιείται για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος.



Ο αύλειος χώρος, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και το κυλικείο είναι κοινοί  για τις σχολικές μονάδες που συστεγάζονται  και κρίνονται επαρκείς.

 Στο Νηπιαγωγείο μας δίνεται μεγάλη βαρύτητα σε τυπικές και άτυπες σχέσεις μεταξύ των γονέων και της Σχολικής Μονάδας καθώς και στην αγαστή συνεργασία με εκπαιδευτικούς – κοινωνικούς φορείς. Το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των νηπίων ενισχύεται και από την καλή συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και την πολύ καλή σχέση και συνεργασία μεταξύ νηπίων και νηπιαγωγών.

       Με τη σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην καταγραφή ενός συνόλου ρυθμιστικών κανόνων με τη μορφή του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου. Πατήστε πάνω στο παρακάτω link: Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου 2020-2021 

Ειδικά για φέτος εφαρμόζονται οι σχετικές εγκύκλιοι και οδηγίες για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19.

  Για την ομαλή και άρτια λειτουργία του σχολείου είναι απαραίτητο να συνεργάζονται αρμονικά, σοβαρά και υπεύθυνα τρεις παράγοντες: το Σχολείο, οι Γονείς και τα Νήπια – Προνήπια.  





 

 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποχαιρετώντας το νηπιαγωγείο για το καλοκαίρι

Τελείωσε κι αυτή η πολύπαθη χρονιά! Με δυσκολίες και πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά και με όμορφες αναμνήσεις.. Αποχαιρετούμε τους μικρούς μ...